De weide, dat is waar het begint

Natuurlijke landbouw zorgt voor grasland waar meer kruiden groeien. Dat is aantrekkelijker voor insecten en weidevogels én gezond voor de koeien die hier grazen. Zij leveren de melk die de basis vormt voor onze biologische kazen.

Ook de bereiding van onze kazen is een natuurlijk proces; vegetarisch gestremd en zonder kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddel en andere toevoegingen. Alle gebruikte ingrediënten zijn gecertificeerd onder toezicht van SKAL. Onze kazen rijpen op natuurlijke wijze gedurende een langere periode om hun volle smaak te ontwikkelen. Op de markt komt de smaak vers van het mes het best tot zijn recht. Graag adviseren we bij het maken van een keuze uit ons lokale assortiment. Natuurlijk kan er altijd even geproefd worden.

Van harte welkom!

Onze Markten

Jorienke & Marvin

Als startende ondernemers kiezen Jorienke en Marvin bewust voor biologisch. Jorienke is opgegroeid met kaasverkoop op de markt en heeft na een periode als dierenartsassistente, haar hart gevolgd. Na een tijd lang gewerkt te hebben in een kraam met biologische kaas op de Noordermarkt in Amsterdam, was het voor haar duidelijk; wat een mooi product met een goed verhaal . Met haar eigen marktkraam is de enthousiaste Jorienke inmiddels samen met haar man Marvin, te vinden op drie markten.

Voor de zaterdag op de Noordermarkt zijn wij op zoek naar nieuwe kaasverkopers. Interesse? Klik snel op deze vacature.

Utrecht Leidsche Rijn Donderdag
Amsterdam Noordermarkt Zaterdag

Katja & Joep

Katja Bastiaansen is opgegroeid tussen de biologische kaas. Haar vader startte met de bereiding van biologische kaas in zijn garage in het Brabantse Molenschot. Als kind mocht Katja haar ouders helpen in de kaasmakerij. Met partner Joep is Katja bijna 25 jaar geleden de biologische kaaskraam op de markt begonnen. Bastiaansen kaas is een begrip geworden in de biologische wereld. Zus Marja is nog altijd het gezicht van hét biologische kaasmerk, welke alleen te koop is bij de echte specialist en dus ook bij Katja en Joep op de markt.

Breda Veemarktstraat Dinsdag: 09.00-13.00 uur
Molenschot Lijndonk 24 Donderdag: 16.00-18.00 uur
Den Bosch De Markt Vrijdag: 9.00-13.30 uur
Tilburg Koningsplein Zaterdag: 9.00-16.30 uur

Vragen?

Suggesties?

Klachten?

  Algemene Voorwaarden

  EU Biologisch keurmerk

  Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat onze producten tot stand zijn gekomen volgens de geldende biologische EU wet en regelgeving . Dit wordt jaarlijks gecontroleerd door toezichthouder SKAL . Voor onze kazen betekent dit onder andere een weidegangnorm van minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag en een begrenzing van het aantal koeien en kilo stikstof per hectare. De voeding van de dieren moet voor 60% van het eigen bedrijf komen of uit de regio. Daarnaast is preventieve antibiotica niet toegestaan en moeten de dieren worden verdoofd bij het onthoornen en castreren. Uiteraard moet de koe ook voldoende bewegingsruimte hebben in de stal én schone, droge ligruimtes. Op het land wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Veel van onze soorten Biologische kaas hebben aanvullende normen zoals een langere weidegang , nog meer ruimte per koe en bijvoorbeeld weidevogelbeheer en een kruidenrijk grasland

  Postadres:
  Vandersterre Holland BV
  Duitslandweg 911
  2411 NT Bodegraven
  T: 0172606111

  Verkoopt u biologische kaas op de markt en heeft u belangstelling voor samenwerking? Neem dan contact op met Marja Bastiaansen.